Łatwe curry z bakłażana

Łatwe curry z bakłażana

Składniki:

  • 2 średnie (800 g 1lb oz) bakłażany (bakłażan)
  • 3 łyżki ghee/oleju roślinnego
  • 1 średnia cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 2 1/2 centymetra (1 cal) kawałek świeżego imbiru, startego
  • 6 ząbków rozgnieciony czosnek
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka nasion kminku/mielonego kminku
  • 1 łyżka mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 1/2 łyżeczki cayenne lub mała szczypta chilli w proszku
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 039 gramów puszki (14 oz) krojonych pomidorów
  • Kurs: antipasti, przystawka, przekąska, przystawka, antipasto, hor d'oeuvre

    Kuchnia: indyjska, Azjatyckie