Łatwe karmelowe ciasteczka z orzechami pekan

Łatwe karmelowe ciasteczka z orzechami pekan

Składniki:

  • 1 łyżka masła
  • 50 kawałki cukierków karmelowych
  • 1 szklanka kawałków czekolady
  • 2/3 szklanki mleka zagęszczonego
  • 1 pudełko niemieckiej mieszanki do ciast czekoladowych
  • 1 szklanka posiekanych orzechów pekan
  • Instrukcja:

    1. Roztopić karmelki z 1/3 szklanki mleka.
    2. Wymieszaj ciasto z 1/3 szklanki mleka i roztopionym masłem. Wciśnij połowę mieszanki do posmarowanej masłem 9×13 patelni.
    3. Piecz w 350 przez 5-8 minut.
    4. Połóż roztopione karmelki na wierzchu.
    5. Posyp wiórkami czekolady i orzechami.
    6. Połóż resztę ciasta na wierzchu.
    7. Piecz w 350 przez 15 min.