Łatwe krążki z serem cebulowym

Łatwe krążki z serem cebulowym

Składniki:

  • 1⁄2 mała słodka żółta cebula, drobno posiekana
  • 1⁄2 szklanki majonezu
  • 3 łyżki. Parmezan, świeżo starty
  • 2 łyżki. świeża pietruszka, drobno posiekana
  • Sól morska i świeżo mielony pieprz
  • 8 kromek białego chleba
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 35
    2. Wymieszaj cebulę, majonez, parmigiano-reggiano i pietruszkę w średniej misce. Dopraw solą i pieprzem.
    3. Usuń skórki z chleba. Za pomocą 1-calowego okrągłego foremka do ciastek pokrój chleb na 32 krążki.
    4. Ułóż na blasze i piecz bez obracania, aż się zarumieni, 1015 minut.
    5. Podgrzej brojlera.
    6. Rozłóż około 1 łyżeczki mieszanki cebuli na każdej rundzie, następnie posyp parmigiano-reggiano i przyrumienić pod brojlerem przez 12 minut.
    7. Podawaj natychmiast.
    8. 1015