Łatwe, zdrowe ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Łatwe, zdrowe ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Składniki:

  • 100 gram mąki tortowej
  • 22 gram cukru
  • 40 gram chrupiącego masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 1/2 łyżki wody
  • 30 gramów słodko-gorzkich chipsów czekoladowych
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i wyłóż arkusz ciastek pergaminem. W dużej misce wymieszaj mąkę tortową i cukier. Następnie dodaj masło orzechowe i olej rzepakowy.
    2. Uformuj ciasto o konsystencji konsystencji, następnie oddziel je rękoma na małe okruchy.
    3. Dodaj wodę i uformuj niechlujne ciasto.
    4. Dodaj wiórki słodko-gorzkiej czekolady i delikatnie wyrabiaj rękami. Podziel ciasto na 12 do 12 kulki wielkości kęsa. Rozłóż każdy kawałek i piecz w 40 stopniach F przez 22 do 22 minut .
    5. Przed podaniem odstaw do ostygnięcia na 30 minut. Cieszyć się!