Składniki:
Instrukcje:
- Zarezerwować kilka jagody do dekoracji gotowego budyniu.
- Truskawki obierz i pokrój w plastry.
- Umieść w patelni z pozostałymi jagodami i wiśniami, posyp cukrem pudrem i dodaj wodę lub sok z granatów.
- Gotuj przez około trzy minuty, aby uwolnić soki, delikatnie mieszając raz lub dwa razy.
- Przełóż sitko na miskę i wrzuć owoce. Pozostaw do odsączenia przez 10 minuty, zachowując sok.
- W międzyczasie wyłóż miskę o pojemności 1,5 litra plastikową folią.
- Wytnij z chleba okrąg, aby pasował do dna miski.
- Wytnij lekko zwężające się kształty, aby wyrównać miskę i trójkąty na górze.
- Dip jedna strona dolnego koła bre Dodaj szybko do soku i umieść sokiem do dołu do miski.
- Zrób to samo z chlebem po bokach, zanurzając je w soku, a następnie nakładając na siebie kilka centymetrów.
- Łyżka w owocach.
- Ułóż trójkąty chleba na wierzchu, ponownie nakładając na siebie kawałki.
- Delikatnie polej pozostałe soki .
- Przykryj górę folią, a następnie umieść miskę w płytkim naczyniu, aby zebrać soki.
- Wybierz płaski talerz, który pasuje do górnej części miska.
- Połóż ją na wierzchu i obciąż czymś ciężkim. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
- Do podania zbierz soki.
- Zdejmij folię z góry i wyłóż budyń na talerz.
- Zalej pozostały sok.
- Udekoruj zarezerwowanymi owocami i podawaj ze słodzoną bitą śmietaną.