Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 42
- Umieść ruszt piekarnika w obok najniższego ustawienia.
- Umieść calową patelnię do pizzy na ruszcie.
- Rozgrzej dużą patelnię z nieprzywierającą powłoką na średnim ogniu.
- Dodaj oliwę z oliwek na patelnię i zamieszaj, aby ją posmarować.
- Dodaj 2 szklanki cebuli i tymianku na patelnię; smaż przez 3 minuty lub do momentu, aż cebula zmięknie, od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj bakłażana, paprykę i czosnek na patelnię; gotuj przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
- Dodaj kukurydzę, sól i czarny pieprz do patelni; gotuj przez 1 minutę lub do całkowitego podgrzania.
- Rozwałkuj ciasto na -calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni.
- Wyjmij blachę z piekarnika. Posmaruj patelnię sprayem do gotowania.
- Umieść ciasto na patelni. Ułóż plastry mozzarelli równomiernie na cieście.
- Rozłóż mieszankę kukurydzianą równomiernie na serze i posyp serem Parmigiano-Reggiano.
- Piecz przez
- minuty. Rozłóż pomidory równomiernie na pizzy; piec dodatkowe 5 minut lub do zrumienienia skórki.
- Wyjąć z piekarnika; posypać bazylią.
42