Linguine z Krewetkami, Świeżymi Pomidorami i Szpinakiem

Linguine z Krewetkami, Świeżymi Pomidorami i Szpinakiem

Składniki:

  • 1/2 opakowania świeżych łodyg młodego szpinaku usunięte i oczyszczone
  • 1 funt Fettuccine Barilla
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki
  • 1 funt świeżych krewetek, bez łupin i ogona
  • Sól i pieprz do smaku
  • 4 świeże pomidory bez pestek i posiekane
  • 2 łyżeczki niesolonego masła
  • 1/2 szklanki Białego wina
  • Instrukcje:

    1. Ugotuj Linguine zgodnie z na dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło z oliwą z oliwek.
    2. Dodaj pokrojone pomidory, posiekaną pietruszkę, posiekany czosnek i podsmaż do miękkości.
    3. Dodaj szpinak, wino i krewetki.
    4. Smaż, aż krewetki będą różowe, a szpinak zwiędnie.
    5. Odsącz makaron, dodaj go do patelni i dobrze wymieszaj.
    6. Podawaj na gorąco.