Linguine z Krewetkami, Świeżymi Pomidorami i Szpinakiem
Składniki:
1/2 opakowania świeżych łodyg młodego szpinaku usunięte i oczyszczone
1 funt Fettuccine Barilla
1 ząbek czosnku
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki
1 funt świeżych krewetek, bez łupin i ogona
Sól i pieprz do smaku
4 świeże pomidory bez pestek i posiekane
2 łyżeczki niesolonego masła
1/2 szklanki Białego wina
Instrukcje:
- Ugotuj Linguine zgodnie z na dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło z oliwą z oliwek.
- Dodaj pokrojone pomidory, posiekaną pietruszkę, posiekany czosnek i podsmaż do miękkości.
- Dodaj szpinak, wino i krewetki.
- Smaż, aż krewetki będą różowe, a szpinak zwiędnie.
- Odsącz makaron, dodaj go do patelni i dobrze wymieszaj.
- Podawaj na gorąco.