Składniki:
Instrukcja:
- Przypraw filety z łososia z wybranymi przyprawami i odstaw w temperaturze pokojowej na 10 minut.
- Rozgrzej patelnię nieprzywierającą do średniej mocy z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
- Ułóż filety z łososia (skórką do dołu) na patelni przez około 7, 8 minut. Zmniejszyć ogień do średniego i przewrócić łososia, gotować około 6, 7 minut. Gotuj, aż zniknie zrumienione lub oryginalne różowe zabarwienie. Generalnie gotujemy dłuższą skórą do dołu, aby ryba nie łuszczyła się i nie rozpadała.
- Tymczasem przygotuj puree z kiwi, dodając kawałki kiwi, lemoniadę i sok z limonki do robota kuchennego. Pulsuj, aż drobno zmiksuje się dokładnie do uzyskania płynnej konsystencji.
- Dodaj puree z kiwi do naczynia do serwowania i przykryj filetem z łososia.
- Udekoruj cienkimi paskami/skórką z cytryny lub zawijaną szalotką paski.