Łosoś Pieczony W Piecu W Brązowym Miso

Łosoś Pieczony W Piecu W Brązowym Miso

Składniki:

  • pęczek szparagów, wycięty
  • 4 ząbki czosnku, drobno posiekany
  • 1 cal imbiru, julienned
  • sól i zmielony biały pieprz do smaku
  • 1 łyżka brązowej pasty miso
  • 1 łyżeczka dressing z łyżki brązowej pasty miso, ½ brązowego cukru, 1 łyżeczka mi
  • 1/4 czerwone chili, siekane
  • 2 ekologiczne filety z łososia
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
    2. Wyłóż blachę do pieczenia folią. Ułożyć filety rybne skórą do dołu
    3. Na 1 rybę posmarować 1/2 łyżeczki brązowego miso, a resztę na drugiej rybie
    4. Piec w piekarniku przez 10 12 minuty
    5. Podgrzej olej w woku. Usmaż imbir, a następnie posiekany czosnek i chilli
    6. Wrzuć szparagi i dobrze mieszaj przez 12 sekundy
    7. Wlej dressing miso i mirin, dobrze wymieszaj i przykryj pokrywką na 3 minuty
    8. Dopraw solą i mielonym białym pieprzem przed zdjęciem szparagów z ognia
    9. Podawać z łososiem, szparagami i dressingiem z gorącym ryżem jaśminowym
    10. 180