Łosoś w glazurze klonowo-musztardowej

Łosoś w glazurze klonowo-musztardowej

Składniki:

  • 1/4 łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 funt fileta z łososia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sriracha
  • Instrukcja:

    1. Wymieszaj w misce musztardę dijon, syrop klonowy i chili w proszku. Dopraw szczyptą soli.
    2. Posmaruj filet z łososia polewą klonowo-musztardową.Ustaw brojlera wysoko i umieść łososia na górnej ruszcie (należy użyć konwencjonalnego piekarnika). Piecz przez 5-6 minut lub do momentu, gdy glazura zamieni się w małe ciemne kręgi. Opcjonalnie: dodaj odrobinę soku z cytryny i ostry sos Sriracha.