Łosoś z pieczonymi warzywami

Łosoś z pieczonymi warzywami

Składniki:

  • 1 ziemniak
  • 1 pasternak
  • 1 marchewka
  • 1 cebula pokrojona w plasterki
  • 150 g pomidorów koktajlowych
  • 2 filety z łososia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól, pieprz i papryka do przypraw
  • 2 łyżeczki świeżego rozmarynu i tymianku, posiekane
  • Instrukcja:

    1. Filety z łososia dopraw solą, pieprzem i szczyptą papryki i zachowaj
    2. Rozgrzej piekarnik do 200 C. Ziemniaki, pasternak i marchew pokrój w kostkę i włóż do blachy do pieczenia.
    3. Skropl oliwą i dopraw solą i pieprzem.
    4. Dobrze wymieszaj i piecz przez 15 minut.
    5. Dodaj cebulę i piecz jeszcze -15 minut
    6. Ułóż filety z łososia i pomidory między warzywami.
    7. Skropij sokiem z cytryny i posyp rozmarynem i tymiankiem. Lekko dopraw solą i pieprzem i piecz przez -15 minuty lub do momentu, gdy łosoś i warzywa się ugotują do.
    8. Podawać z zieloną sałatą.
    9. Czytaj więcej