Składniki:
Instrukcje :
- Rozgrzej olej słonecznikowy i musztardowy na dużej patelni i dodaj nasiona gorczycy (poczekaj, aż pękną), następnie dodaj kminek i asafetydę .
- Dodaj czosnek, imbir i papryczki chilli i smaż, aż będą aromatyczne.
- Dodaj przecier pomidorowy, kurkumę c, proszek z nasion kolendry i wodę. Doprowadź do wrzenia.
- Dodaj fasolkę mung, blanszowany szpinak, sól i sok z cytryny i gotuj przez cztery do pięciu minut.
- Dodaj posiekaną kolendrę. Miksuj, aż z grubsza się zmiksujesz (ja użyłem blendera zanurzeniowego, ale możesz użyć dowolnego blendera). Wróć na patelnię, zagotuj i dodaj śmietanę.
- Zdejmij z ognia i sprawdź przyprawy.
- Jeśli chcesz, udekoruj bardziej posiekaną kolendrą. UWAGA: Jeśli masz szybkowar, możesz po prostu szybko ugotować surową fasolę mung po kroku trzecim, a następnie zmiksować.