Makaron Chorizo, Bekon, Grzyb i Groch

Makaron Chorizo, Bekon, Grzyb i Groch

Składniki:

  • 12 plastry boczku
  • 6 ogniw chorizo
  • 2 Ząbki czosnku, posiekane
  • 12 pieczarki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 funt makaronu
  • 1 szklanka groszku
  • Instrukcje:

    1. Włóż makaron na patelni, a następnie zagotuj czajnik
    2. Gdy czajnik się gotuje, wrzuć chorizo ​​i boczek na patelnię z olejem na dużym ogniu.
    3. Włóż wrzącą wodę z czajnika na patelnię z makaronem dodać sól, pieprz i odrobinę oliwy z oliwek. Dusić aż do upieczenia. Gdy bekon będzie wyglądał na chrupiący, dodaj pieczarki i czosnek. W tym momencie obracaj dalej, aby upewnić się, że bekon się nie przypali. Tuż przed odsączeniem przeszłości wrzuć groszek na patelnię razem z boczkiem i zmniejsz ogień.
    4. Odsącz makaron, a następnie włóż go na patelnię i posmaruj pięknym pomarańczowo-czerwonym olejem z chorizo.
    5. Podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem .
    6. 039