Makaron i owoce morza?

Makaron i owoce morza?

Składniki:

  • Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 1 Ząbek czosnku
  • 1/4 szklanki Posiekana świeża włoska pietruszka
  • 2 kubki Pomidory śliwkowe w puszce odsączone i
  • 1/2 łyżki soli
  • 1/2 funta Krewetki, łuskane i pozbawione mięsa
  • 1/ 2 funty suszonego makaronu kałamarnicy lub 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • Instrukcje:

    1. Doprowadź wodę do wrzenia na makaron. Gotuj przez 10 minuty lub do al dente. W jednym rondelku rozgrzej połowę oliwy.
    2. Dodaj czosnek i smaż przez kilka sekund.
    3. Dodaj pomidory i smaż przez 5 minut lub do zgęstnienia; dopraw solą i pieprzem.Na drugiej patelni ugotuj krewetki w połowie pozostałej oliwy z oliwek.
    4. Zdjąć z ognia i wrzucić natkę pietruszki; dopraw solą i pieprzem.
    5. Odcedź makaron i przełóż do miski; dodać mieszanki krewetek i pomidorów i wrzucić; nie podawać z serem.Ten przepis daje 2 porcje.
    6. 10