Składniki:
Instrukcja:
- Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
- Pokrój kurczaka na małe kawałki, dopraw solą i pieprzem i smaż na oliwie z oliwek na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż zewnętrzna strona będzie ugotowana.
- Dodaj grzyby i smaż jeszcze raz 4-5 minut, aby uwolniły wodę.
- Dodaj sos pesto i mieszaj, aż równomiernie się rozprowadzą. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 minuty na średnim.
- Dodaj śmietankę, wymieszaj, a następnie dodaj ser pleśniowy. Zmniejsz ogień na średnio niski i gotuj przez kolejne 2 minuty, często mieszając. Sos powinien zgęstnieć i stać się kremowy.
- Do sosu dodaj ugotowany i odsączony makaron i wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić sos.
- Podawać z posiekanym parmezanem na wierzchu.