Składniki:
Instrukcje:
- Podsmaż żółtą cebulę na dużej patelni lub podsmaż na patelni z wystarczającą ilością oliwy z oliwek, aby pokryła dno patelni, na średnio-niskim podgrzej do miękkości i półprzezroczystości. Dopraw solą i pieprzem.
- Dodaj czosnek, podsmaż aż pachnie.
- Dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek oraz cukinię, bakłażana i przyprawy włoskie. Kontynuuj smażenie, aż cukinia i bakłażan zaczną się rozpadać i stają się wiotkie i miękkie.
- Dodaj karczochy i pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu przez dziesięć – piętnaście minut. W razie potrzeby spróbuj i ponownie dopraw.
- W międzyczasie ugotuj spaghetti do al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Wymieszaj z makaronem i podawaj z sosem extra virgin Oliwa z oliwek i parmezan.
14