Składniki:
Instrukcje:
- Namocz ryż makaron w ciepłej wodzie przez około 20 minut lub do momentu, gdy zmiękną. Następnie odstaw na bok. W małej misce wlej tyle ciepłej wody i namocz do miękkości. może zostać włączony do przygotowywanego przepisu i może dodać Twojemu daniu dużo smaku. Odcedź go, jeśli chcesz użyć) . Wyciśnij nadmiar wody, pokrój grzyby do łodygi ze wszystkich stron i wyrzuć łodygę, ponieważ zwykle jest zbyt twarda do zjedzenia. Aby szybko ugotować drobno posiekaną marchewkę, włóż marchewki do miski z niewielką ilością wody. Następnie wstaw do mikrofalówki na około 1-2 minuty. Odłóż na bok do późniejszego przybrania. Aby zrobić wontony, wymieszaj wszystkie składniki w misce.
- Ułóż skórkę wonton jednym punktem do siebie. Łyżką około 1 łyżeczki nadzienia tuż poza środkiem skóry. Złóż dolny punkt wontonowej skórki na nadzienie, aby uzyskać kształt trójkąta. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Powtarzaj, aż nadzienie się skończy. Odłóż na bok.
- Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy lub oleju roślinnego. Wrzuć posiekany czosnek, smaż, aż będzie prawie brązowy. Następnie wrzuć pokrojony w plasterki grzyb shiitake. Mieszaj przez 2-3 minuty.
- Dodaj przyprawy. Następnie dodaj wodę.
- Niech gotuj przez około minut .Gdy sos się gotuje, zagotować w rondlu i partiami gotować wontony. Ugotowanie każdego wontona powinno zająć około 5 minut lub mniej (w zależności od wielkości nadzienia). W międzyczasie podgrzej makaron i ułóż odpowiednią porcję na talerzu. Sos zagęść mieszanką mąki kukurydzianej. Nałóż sporą ilość sosu na makaron.
- Udekoruj makaron marchewką i szczypiorkiem.Na koniec połóż na makaron (kilka) wontonów.
- Posyp sezamem olej na sosie przed podaniem, jeśli chcesz.
150