Makaron Ryżowy Z Wonton/chińskie Ravioli W Sosie Grzybowym

Makaron Ryżowy Z Wonton/chińskie Ravioli W Sosie Grzybowym

Składniki:

  • pół marchewki, drobno posiekanej
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej + 2 łyżki wody
  • 3 suszone grzyby shiitake, pokrojone w cienkie plastry (uwaga: moczyć muszhrę
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 1/2 łyżki sosu ostrygowego
  • odrobina białego pieprzu
  • 100 g mielonej wieprzowiny
  • 150 g mielonych krewetek
  • trochę ryżu makaron (nieco mniej niż połowa opakowania)
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 cal łodygi cebuli dymki , drobno pokrojony wzdłuż
  • trochę oliwy lub oleju roślinnego
  • 150 ml wody
  • trochę wonton opakowania
  • Instrukcje:

    1. Namocz ryż makaron w ciepłej wodzie przez około 20 minut lub do momentu, gdy zmiękną. Następnie odstaw na bok. W małej misce wlej tyle ciepłej wody i namocz do miękkości. może zostać włączony do przygotowywanego przepisu i może dodać Twojemu daniu dużo smaku. Odcedź go, jeśli chcesz użyć) . Wyciśnij nadmiar wody, pokrój grzyby do łodygi ze wszystkich stron i wyrzuć łodygę, ponieważ zwykle jest zbyt twarda do zjedzenia. Aby szybko ugotować drobno posiekaną marchewkę, włóż marchewki do miski z niewielką ilością wody. Następnie wstaw do mikrofalówki na około 1-2 minuty. Odłóż na bok do późniejszego przybrania. Aby zrobić wontony, wymieszaj wszystkie składniki w misce.
    2. Ułóż skórkę wonton jednym punktem do siebie. Łyżką około 1 łyżeczki nadzienia tuż poza środkiem skóry. Złóż dolny punkt wontonowej skórki na nadzienie, aby uzyskać kształt trójkąta. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Powtarzaj, aż nadzienie się skończy. Odłóż na bok.
    3. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy lub oleju roślinnego. Wrzuć posiekany czosnek, smaż, aż będzie prawie brązowy. Następnie wrzuć pokrojony w plasterki grzyb shiitake. Mieszaj przez 2-3 minuty.
    4. Dodaj przyprawy. Następnie dodaj wodę.
    5. Niech gotuj przez około minut .Gdy sos się gotuje, zagotować w rondlu i partiami gotować wontony. Ugotowanie każdego wontona powinno zająć około 5 minut lub mniej (w zależności od wielkości nadzienia). W międzyczasie podgrzej makaron i ułóż odpowiednią porcję na talerzu. Sos zagęść mieszanką mąki kukurydzianej. Nałóż sporą ilość sosu na makaron.
    6. Udekoruj makaron marchewką i szczypiorkiem.Na koniec połóż na makaron (kilka) wontonów.
    7. Posyp sezamem olej na sosie przed podaniem, jeśli chcesz.
    8. 150