Makaron Z Wędzonym Łososiem

Makaron Z Wędzonym Łososiem

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka świeżego tymianku
  • 2 ząbki czosnku (mielonego)
  • 1/2 szklanki ciężkiego bita śmietana
  • 1/2 łyżki mleka
  • 2/3 szklanki posiekanej cebuli
  • 1/4 szklanki parmezanu
  • 2 szklanki makaronu penne (ale możesz użyć wszystkiego!!)
  • 1/2 szklanki drobno posiekanej czerwonej papryki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 8 uncji wędzonego łososia
  • Instrukcje:

    1. W rondelku roztop masło na średnim ogniu.
    2. Podsmaż cebulę i czerwoną paprykę około 1 minuty.
    3. Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę lub dwie.
    4. Dodaj wędzonego łososia i smaż przez 2 minuty. Podnieś temperaturę i dodaj śmietanę, mleko, sól, pieprz, tymianek i połowę parmezanu. Zmniejsz do niskiego. Delikatnie mieszaj około 5 minut, aż trochę zgęstnieje. Nie pozwól mu się zagotować.
    5. Zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu do al dente.
    6. Poleć sosem makaron.
    7. Posyp serem parmezan do podania.