Makaroniki Kokosowe W Czekoladzie

Makaroniki Kokosowe W Czekoladzie

Składniki:

  • 1½ łyżeczki ekstraktu z migdałów
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub kukurydzianego
  • szczypta śmietanki tatarskiej
  • 1 duże białko jaja
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 9 uncji półsłodkiej czekolady, posiekanej
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szklanki słodzonego skondensowanego mleka
  • 1 7-uncjowa torebka posiekanego słodzonego kokosa
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350F.W średniej misce , połącz słodzone mleko skondensowane, sól, ekstrakt z migdałów i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj do połączenia.
    2. Dodaj kokos i mieszaj gumową szpatułką, aż wszystko się połączy.W bardzo czystej misce wymieszaj białko jaja w temperaturze pokojowej i 1/8 łyżeczki tatara.
    3. Ubijaj lub ubijaj ręcznym mikserem, aż się spieni i zniknie krem ​​tatarski. Zwiększ prędkość i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Ubij 1 łyżkę cukru pudru.Delikatnie włóż połowę ubitych białek do kokosa, a następnie złóż drugą połowę.Użyj małej łyżeczki do ciastek lub upuść łyżkami stołowymi na blasze wyłożonej silikonową wyściółką do pieczenia lub papierem do pieczenia. Zrobi około 2 tuzinów ciasteczek.
    4. Piecz około 10 minut lub do momentu, gdy wierzch i spód ciasteczek będą złocistobrązowe i pyszne. Piekarniki różnią się – uważaj na ciasteczka! Pozostawić do ostygnięcia na blasze na kilka minut przed przeniesieniem do rusztu, aby zakończyć chłodzenie. Przekładam całą wyściółkę do pieczenia na ruszt i nie próbuję obierać ich, dopóki całkowicie nie ostygną. Po ostygnięciu ciastek rozpuść 6 uncji dobrej jakości półsłodkiej czekolady i 1 łyżeczkę oleju roślinnego w podwójnym bojlerze, aż prawie się rozpuści.
    5. Zdejmij z ognia i zamieszaj, aby dokończyć topienie pozostałych kawałków. Zanurz spód każdego ciasteczka i umieść na blasze wyłożonej pergaminem.
    6. Wstawiaj do lodówki, aż czekolada zestali się i łatwo zejdą z pergaminu.Można przechowywać w hermetycznym pojemniku przez kilka dni – jeśli trwają tak długo.
    7. 350