Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350F.W średniej misce , połącz słodzone mleko skondensowane, sól, ekstrakt z migdałów i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj do połączenia.
- Dodaj kokos i mieszaj gumową szpatułką, aż wszystko się połączy.W bardzo czystej misce wymieszaj białko jaja w temperaturze pokojowej i 1/8 łyżeczki tatara.
- Ubijaj lub ubijaj ręcznym mikserem, aż się spieni i zniknie krem tatarski. Zwiększ prędkość i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Ubij 1 łyżkę cukru pudru.Delikatnie włóż połowę ubitych białek do kokosa, a następnie złóż drugą połowę.Użyj małej łyżeczki do ciastek lub upuść łyżkami stołowymi na blasze wyłożonej silikonową wyściółką do pieczenia lub papierem do pieczenia. Zrobi około 2 tuzinów ciasteczek.
- Piecz około 10 minut lub do momentu, gdy wierzch i spód ciasteczek będą złocistobrązowe i pyszne. Piekarniki różnią się – uważaj na ciasteczka! Pozostawić do ostygnięcia na blasze na kilka minut przed przeniesieniem do rusztu, aby zakończyć chłodzenie. Przekładam całą wyściółkę do pieczenia na ruszt i nie próbuję obierać ich, dopóki całkowicie nie ostygną. Po ostygnięciu ciastek rozpuść 6 uncji dobrej jakości półsłodkiej czekolady i 1 łyżeczkę oleju roślinnego w podwójnym bojlerze, aż prawie się rozpuści.
- Zdejmij z ognia i zamieszaj, aby dokończyć topienie pozostałych kawałków. Zanurz spód każdego ciasteczka i umieść na blasze wyłożonej pergaminem.
- Wstawiaj do lodówki, aż czekolada zestali się i łatwo zejdą z pergaminu.Można przechowywać w hermetycznym pojemniku przez kilka dni – jeśli trwają tak długo.
350