Malinowa Brzoskwinia

Malinowa Brzoskwinia

Składniki:

  • 4 szklanki pokrojonych świeżych brzoskwiń LUB mrożone niesłodzone plasterki brzoskwiń
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka szybko gotującej tapioki
  • 2 łyżki konfitury z czerwonych malin
  • 1 szklanka szybko gotujących się płatków owsianych
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki brązowego cukru paczkowanego
  • 1 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. W dużej misce wymieszaj brzoskwinie, cukier, tapiokę i konfitury malinowe.
    2. Umieść mieszankę owoców w kwadratowym naczyniu do pieczenia o pojemności 2 qt.
    3. Do polewania~W średniej misce, połącz płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier i cynamon wymieszaj na maśle i zrób kruszonkę.
    4. Posyp owoce.
    5. Piecz przez -45 minut lub do upieczenia i schłodzenia na ruszcie przez 45 minut podawaj na ciepło z lodami lub bitą śmietaną