Małże gotowane na parze w winie i chorizo

Małże gotowane na parze w winie i chorizo

Składniki:

  • 1/4 funta hiszpańskiego chorizo ​​(pikantne peklowane kiełbaski wieprzowe) pokrojone na ¼” di
  • 1/2 łyżeczki nasion kminku
  • 3/4 szklanki Wytrawne białe wino (wzrosłem do 1 szklanki z odrobiną soli)
  • 2 łyżki świeżej kolendry (kolendra)
  • 1 ząbek czosnku, mielony
  • 2 funty karkówki Małże (1 kg)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 średnia cebula posiekana (100 g)
  • 1/4 łyżeczki Sól
  • 1 żółta papryka, posiekana (100 g)
  • Instrukcje:

    1. Cebula, papryka, czosnek, kminek i sól w oleju w głębokim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, 7 do 9 minut Wymieszaj wino i zagotuj.
    2. Dodaj małże i chorizo, następnie zagotuj, przykryte, aż małże się otworzą, 7-8 minut (wyrzuć wszystkie nieotwarte małże)Dopraw pieprzem i wymieszaj z kolendrą.
    3. Podawaj te małże z odrobiną chrupiącego chleba do zmoczenia sosu.
    4. 100