Marchewkowe Ciasteczka Czekoladowe z Rodzynkami
Składniki:
1 uncja. – Duncan Hines Classic Decadent Cake Mix
2 – Jajka
1 – Masło w sztyfcie (miękkie)
1 C. – Gorąca woda
1/4 C. – Mini czekoladowe chipsy
Instrukcje:
350
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Nawadniaj torebkę z marchewką i rodzynkami (z pudełka z mieszanką ciasta) w 1 szklance gorącej wody przez 5 minut.
Odcedź i wyciśnij nadmiar wody. Ubij masło, ciasto i jajka, aż się połączą, a następnie dodaj marchewkę i rodzynki i dobrze wymieszaj. Mieszaj kawałki czekolady, aż dobrze się połączą, za pomocą małej gałki do lodów umieść ciasteczka na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia w odległości około 2 cali od siebie. Za pomocą noża lub płaskiej szpatułki wygładź wierzch ciasteczek.
Piecz przez 12 minuty, a następnie pozostaw do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez 1 minutę przed przeniesieniem do stojak chłodzący. Gdy ciastka całkowicie ostygną, zamroź je odrobiną lukru z serka śmietankowego lub zjedz bez cukru.