Marchewkowe Ciasto Ciasteczkowe Kanapki

Marchewkowe Ciasto Ciasteczkowe Kanapki

Składniki:

  • 1/2 szklanki jasnobrązowego cukru pakowane
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 1/2 kostki niesolonego masła, temperatura pokojowa
  • )

  • 1 duże jajko
  • 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1/ 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • )

  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 szklanka staromodnych płatków owsianych
  • 1 szklanka drobno startej marchwi
  • 12 łyżeczki kremowego naturalnego masła orzechowego
  • Instrukcje:

  • W dużej misce połącz brązowy i biały cukier oraz miękkie masło. Ubijaj, aż masa będzie jasna i puszysta.
  • Dodaj jajko i wanilię i ubijaj na średnich obrotach, aż dobrze się połączą.
  • W innej dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek, sól, cynamon, gałkę muszkatołową i imbir i spulchnij widelcem, aż dobrze się połączą. Stopniowo dodawaj mąkę do masy maślanej i dobrze wymieszaj.
  • Dodaj płatki owsiane i marchewkę… mieszaj do połączenia, a następnie schładzaj przez godzinę.
  • Podgrzej nagrzać piekarnik do 350 stopni i wyłożyć blachę folią aluminiową i spryskać sprayem do gotowania. Za pomocą łyżeczki układaj małe kulki ciasta w odległości 2 cali od siebie i z powrotem na około 350 minut. Całkowicie ostudź ciasteczka na metalowej podstawce.
  • Gdy ciasteczka całkowicie ostygną, delikatnie rozsmaruj 1 łyżeczkę masła orzechowego na jednym ciastku, a następnie zrób kanapkę z drugim ciasteczkiem.
  • Przechowywać w dobrze zamkniętej tupperware. Robi 350 kanapki.