Marchewkowe Naleśniki z Masłem Miodowym

Marchewkowe Naleśniki z Masłem Miodowym

Składniki:

  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki posiekanych i prażonych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • szczypta mielonych goździków
  • szczypta mielonego imbiru
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 3/4 szklanki niskotłuszczowej maślanki
  • 1 łyżka organicznego oleju rzepakowego
  • 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 duże jajka, lekko ubite
  • 2 szklanki drobno startej marchwi (około 1 funta)
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki miodu
  • Kurs: przyprawa, dip, pasta