Maślany Makaronik Kokosowy

Maślany Makaronik Kokosowy

Składniki:

  • 1/2 szklanki masła o temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki jasnobrązowego cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • 3 jajka
  • uncji (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego
  • 15 uncji wiórków kokosowych
  • Instrukcje :

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Formę do muffinek wyłóż papierowymi wyściółkami do babeczek.
    2. Utrzyj masło z brązowym cukrem na gładką masę.
    3. Dodaj wanilię, jajka i mleko skondensowane.
    4. Wymieszaj, aż dobrze się połączą.
    5. Dodaj kokos i dobrze wymieszaj ręcznie szpatułką, aż dobrze się połączą.
    6. Łyżka do mini babeczek i napełnij każdą pełna filiżanka. Wygładź wierzchy ciasta tak, aby były płaskie.
    7. Piecz przez ok. 2 godz. 15 20 minut, aż staną się jasnozłotobrązowe. Nie rozgotuj. Uwaga, jeśli piekarnik ma tendencję do pieczenia gorętszego, piecz w 20 stopniach, aby zbyt szybko się nie przyrumieniły.
    8. 350