Meksykańskie Wrapy z Sałatą Z Kurczaka

Meksykańskie Wrapy z Sałatą Z Kurczaka

Składniki:

  • 3 szklanki pokrojonej w kostkę piersi z kurczaka
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki mielone chile w proszku
  • 1/2 łyżeczki przyprawionej soli
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka (15 uncji) czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej
  • 1 średni pomidor, posiekany i drobno posiekany
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej słodkiej czerwonej papryki
  • 1 średnio dojrzałe awokado, obrane i drobno posiekane
  • 12 Liście sałaty Bibb lub Boston
  • Instrukcja:

    1. Marynuj kurczaka z limonką, kminkiem, chile w proszku, przyprawioną solą, czosnkiem w proszku i oliwą z oliwek przez 30 minut.
    2. Ugotuj kurczaka na patelni na średnim ogniu.
    3. Do osobnej miski dodaj fasolę, paprykę, pomidor i cebulę.
    4. Dodaj kurczaka do miski i wymieszaj składniki. W razie potrzeby dopraw przyprawy.
    5. Gdy gotowe do podania pokrój awokado w cienkie plasterki.
    6. Napełnij każdą filiżankę sałaty mieszanką i przykryj plasterkiem awokado.