Meksykańskie Wrapy z Sałatą Z Kurczaka
Składniki:
3 szklanki pokrojonej w kostkę piersi z kurczaka
1 łyżka soku z limonki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1/2 łyżeczki mielone chile w proszku
1/2 łyżeczki przyprawionej soli
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 puszka (15 uncji) czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej
1 średni pomidor, posiekany i drobno posiekany
1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
1/4 szklanki drobno posiekanej słodkiej czerwonej papryki
1 średnio dojrzałe awokado, obrane i drobno posiekane
12 Liście sałaty Bibb lub Boston
Instrukcja:
- Marynuj kurczaka z limonką, kminkiem, chile w proszku, przyprawioną solą, czosnkiem w proszku i oliwą z oliwek przez 30 minut.
- Ugotuj kurczaka na patelni na średnim ogniu.
- Do osobnej miski dodaj fasolę, paprykę, pomidor i cebulę.
- Dodaj kurczaka do miski i wymieszaj składniki. W razie potrzeby dopraw przyprawy.
- Gdy gotowe do podania pokrój awokado w cienkie plasterki.
- Napełnij każdą filiżankę sałaty mieszanką i przykryj plasterkiem awokado.