Składniki:
Instrukcje:
- Przygotowywanie ciasto: W dużej misce dodaj szybko rosnące drożdże, brązowy cukier i letnią wodę i pozostaw na 5 minut, aż się spieni
- Dodaj sól, mączkę lnianą, drożdże odżywcze, mąkę, posiekaną ziół, czosnku i odrobiny mleka na raz i zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto; włożyć do posmarowanej olejem miski, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia objętości – zostawiam przy otworze grzewczym lub w lekko ciepłym piekarniku (piekarnik oczywiście wyłączony)Gdy będzie gotowy do gotowania, podzielić na 10 lub 10 kulki – większe kulki dają mniej, ale większe naan, zgodnie z oczekiwaniami
- Rzuć każdą kulkę, jedną na raz, do okrągłej grubości ćwierć cala; złóż raz, tworząc półkole, złóż ponownie, aby utworzyć szorstki trójkątny kształt; zroluj wałkiem do grubości około -cala i trzymaj pod przykryciem, aż będzie gotowy do gotowania
110