Składniki:
)
Instrukcja:
- Ucierać masło z cukrem na jasną i puszystą masę. miskę połączyć mąkę razową i zwykłą mąkę, następnie wymieszać mieszankę masła gumową szpatułką i delikatnie zagnieść do miękkiego ciasta. Wyłożyć ciasto na powierzchnię z mąki lub wyłożyć arkuszem plastikowym poniżej i innym arkuszem plastikowym na górze . Następnie rzuć do kwadratu. Schładzaj przez co najmniej 1 godzinę.
- Przełóż ciasto na nietłusty papier i przykryj folią na wierzchu, a następnie rozwałkuj na ciasto o grubości około 3mm.Nakłuj ciasto widelcem i upiecz przez około -18 minut do zrumienienia w nagrzanym piekarniku 180C i pozostaw ciastko do ostygnięcia.
- Na wierzch biszkoptu posmaruj dżemem morelowym, odstaw na bok.
- Wymieszaj składniki toppingu i równomiernie rozprowadź na herbatnik szpachelką.
- Piecz przez minuty na złoty kolor.
- Usuń ugotowany biszkopt z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie pokroić w batoniki.
180