Mini Ciasta Bundt Bournvita

Mini Ciasta Bundt Bournvita

Składniki:

  • 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki bourvita lub słodu czekoladowego
  • 1 1/2 łyżki proszku bourvita lub słodu czekoladowego
  • 1/2 łyżeczki kakao w proszku
  • 3 łyżki śmietanki
  • 2 łyżki cukru muscovado (więcej lub mniej)
  • 4 łyżki mleka odtłuszczonego
  • szczypta soli
  • 1/4 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki – mąki pełnoziarnistej
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C i posmaruj 7 mini foremek. W misce wymieszaj razem mąkę pszenną, cukier, proszek Bournvita, kakao proszek, sól i proszek do pieczenia.W drugiej misce dobrze wymieszaj olej i mleko.
    2. Dodaj płynną mieszankę do mieszanki mąki i lekko wymieszaj.Włóż ciasto do wysmarowanych tłuszczem foremek umieść je na środku nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 7-8 minut.
    3. Przed dekorowaniem poczekaj, aż ciastka całkowicie ostygną na ruszcie z kremem Bournvita.
    4. 150