Składniki:
Instrukcja:
- Wymieszaj wołowinę z suszonymi ziołami w średniej misce, aż zioła zostaną równomiernie rozprowadzone. Uformuj mieszaninę w dwadzieścia 1-calowych klopsików. Odstawić.W szybkowarze podsmażyć cebulę, czosnek, koper włoski i czerwoną paprykę w oliwie z oliwek, często mieszając, przez około 5 minut.
- Dodaj posiekane pomidory, bulion, wino i przyprawy. Gotuj przez 1 minutę. Wymieszaj makaron i klopsiki. Zanurz makaron i klopsiki w sosie.Zamknij pokrywę szybkowaru i doprowadź do wysokiego ciśnienia. Po osiągnięciu tego ciśnienia zmniejsz ciepło tak bardzo, jak to możliwe, utrzymując to ciśnienie. Gotuj przez 5-8 minut. Wyłącz ciepło, zwolnij ciśnienie naturalną metodą uwalniania. Po wyparowaniu odblokuj i otwórz pokrywkę. Delikatnie wymieszaj przed podaniem i posyp każdą porcję startym parmezanem.