Składniki:
Instrukcje:
- Oddzielne Oreos, pozostawiając szt. bez śmietany w całości i okrągłą.
- Włóż resztę herbatników wraz z nadzieniem do robot kuchenny i pulsujący w porządku.
- Pamiętaj o rozgrzaniu piekarnika (150C) i zagotowaniu wody.
- Wyłóż dużą foremkę na muffinki (pojemność 100 ml każda) z papierowymi kubkami.
- Umieść 1 czubatą łyżeczkę okruchów oreo na papierowych kubkach i lekko dociśnij okruchy, aby spłaszczyć je mini wałkiem. (patrz zdjęcia)
- Śmietankowy serek i 30g cukru na niskich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji, włóż śmietanę bitą, ekstrakt waniliowy i żółtka i ubijaj na niskich obrotach przez kolejną minutę, aż dobrze się połączą.
- Przenieś śmietanę do dużej miski i odstaw.
- Ubijaj białka do uzyskania piany , dodać śmietanę tatarską dalej ubijać do miękkości.
- Dodaj 30g cukru i ubijaj na sztywną ponieważ białka jajek nie opadają po obróceniu, będzie dobrze, nie trzeba szpiczać.
- Złożyć w białkach jajek do mieszanek z serkiem śmietankowym gumową szpatułką.
- Nałóż mieszanki serków do przygotowanych papierowych kubków. Na wierzch z biszkoptem oreo.
- Piecz przez 20 min w kąpieli wodnej.
- Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiach. Całkowicie schłodzić przed schłodzeniem.
- Najlepiej schładzać przez 3 godziny lub dłużej przed podaniem.
250