Miód Dijon Pieczona Brukselka

Miód Dijon Pieczona Brukselka

Składniki:

  • 2 szklanki brukselki
  • 1 łyżka musztarda dijon
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki. oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do tase
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik, aby 400wymieszać oliwę z oliwek, musztardę i miód, aż dobrze się połączą.W dużej misce wrzuć brukselki do mieszanki miodowo-musztardowej.
    2. Rozłóż brukselkę równomiernie na żeliwnej patelni lub brytfannie. Sól i pieprz do smaku.
    3. Piecz na górnym ruszcie przez 20 minut.
    4. Wyjmij z piekarnika i wrzuć brukselkę kiełki gotują się równomiernie.
    5. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez dodatkowe 10 minuty. Zewnętrzne liście powinny być lekko zwęglone, a wnętrze miękkie .
    6. 400