Składniki:
Instrukcja:
- W dużym, ciężkim holenderskim piekarniku lub rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
- Dodaj mieloną cielęcinę, uważając, aby nie zacisnąć garnka . Gotuj na średnim ogniu, aż się zrumienią i wyjmij łyżką cedzakową do dużej miski.
- Odsącz wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu, dodaj wołowinę do garnka i gotuj, aż się zrumieni.
- Wyjmij łyżką cedzakową i włóż do miski z cielęciną.
- Odsącz wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu i powtórz z wieprzowiną.
- Odsączyć cały tłuszcz i przyrumienić kiełbasę.
- Kiełbasę wyjąć łyżką i dodać do masy mięsnej. Nie odsączaj tłuszczu.
- Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę do garnka i smaż, aż cebula będzie przezroczysta i zmiękczona, mieszając od czasu do czasu.
- Dodaj czosnek i oregano , gotuj dalej przez około 1-2 minuty.
- Wlej wino do garnka i zeskrob pozostałe brązowe kawałki na dnie, zamieszaj i gotuj wino przez około 2-3 minuty.
- Dodaj mieszankę mięsną do cebuli i mieszaj do połączenia.
- Dodaj wszystkie cztery puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj. Dodać pietruszkę, bazylię, cukier, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 2-3 godziny, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posmakuj sosu do przypraw. Ponieważ jest to duży przepis, może być konieczne dostosowanie cukru, soli i pieprzu do własnych upodobań.