muffinki marchewkowo-owsiane

muffinki marchewkowo-owsiane

Składniki:

  • 1/4 szklanki nektaru z agawy, ja używam surowego i ekologicznego
  • 1 szklanka ekologicznego musu jabłkowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 szklanki posiekanej marchewki
  • 1 łyżeczka cynamonu ekologicznego
  • 3 jajka ekologiczne
  • 2 łyżeczki posiekanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka organicznego ekstraktu waniliowego
  • 2 kubki ekologicznej mąki owsianej pełnoziarnistej
  • Instrukcje:

    1. Połącz wszystkie suche składniki w misce
    2. Połącz wszystkie mokre składniki w misce oprócz marchewki i imbiru i dobrze wymieszaj.Delikatnie dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj, aż się połączą. Uważaj, aby nie wymieszać zbyt mocno, ponieważ spowoduje to stwardnienie babeczek. Po zmieszaniu mokrych i suchych składników delikatnie dodaj marchewki i imbir, aż się rozprowadzą. filiżanka.
    3. Piecz w 350F przez 20 minut, aż wierzch będzie złoty kolor.
    4. Ostudzić w puszkach przez 2-3 minuty przed przeniesieniem do stojaka chłodzącego.
    5. 350