mus truskawkowy marshmallow

mus truskawkowy marshmallow

Składniki:

  • 280 gramy Świeże truskawki, duże, przekrojone na pół
  • gramy Cukier waniliowy
  • 100 mililitry Woda
  • 140 gramy Mini pianki
  • 200 mililitry Krem
  • Instrukcja:

    1. Włóż wszystkie truskawki oprócz 3 truskawek do garnka razem z wodą i cukrem. Na średnim ogniu gotuj truskawki do miękkości, około 3 minut. Zdjąć ogień i zgnieść widelcem jagody, aż będą miękkie.
    2. Dodaj pianki, następnie wmieszaj je do gorących truskawek, aż się rozpuszczą. Pozostaw do ostygnięcia.
    3. Ubijaj śmietankę, aż zachowa swój kształt. Włóż śmietankę do schłodzonej mieszanki truskawek, następnie przełóż łyżką do jednej miski lub oddzielnych garnków i schładzaj przez około 2 godziny lub do zestalenia.
    4. Pokrój zarezerwowane truskawki na pół i użyj do dekoracji.