Nadzienie do taco z czarną fasolą i papryką
Składniki:
1 duża papryka, pokrojona w kostkę
1 (14 uncja) puszka czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej
1 28 uncja puszki zmiażdżonych lub zmiksowanych pomidorów
2 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka czosnku w proszku
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek lub oliwy extra vergine
1 szklanka posiekanej cebuli
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka papryki
Instrukcja:
- Na patelni dodaj oliwę, cebulę i paprykę. Gotuj do miękkości około 3 5 minut.
- Dodaj pomidory i przyprawy, smaż przez 10 minut.
- Dodaj czarny fasolę i gotuj do rozgrzania.
- Podawać z tortillami.
- Dodatki: rzymska
- Sałata, ser, jalapenos, salsa, na gorąco sos, awokado i jogurt grecki
28