Nadzienie do taco z czarną fasolą i papryką

Nadzienie do taco z czarną fasolą i papryką

Składniki:

  • 1 duża papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 (14 uncja) puszka czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej
  • 1 28 uncja puszki zmiażdżonych lub zmiksowanych pomidorów
  • 2 łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek lub oliwy extra vergine
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka papryki
  • Instrukcja:

    1. Na patelni dodaj oliwę, cebulę i paprykę. Gotuj do miękkości około 3 5 minut.
    2. Dodaj pomidory i przyprawy, smaż przez 10 minut.
    3. Dodaj czarny fasolę i gotuj do rozgrzania.
    4. Podawać z tortillami.
    5. Dodatki: rzymska
    6. Sałata, ser, jalapenos, salsa, na gorąco sos, awokado i jogurt grecki
    7. 28