Najlepsze miękkie ciasteczka imbirowe

Najlepsze miękkie ciasteczka imbirowe

Składniki:

  • 3/4 szklanki margaryny
  • 2 szklanki białego cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki „ fantazyjna melasa
  • 4 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżeczki imbiru
  • Instrukcja:

    1. Utrzeć masło z cukrem.
    2. Dodać jajko i ubić na jasną i puszystą masę. Następnie wymieszaj z melasą. Suche składniki przesiać razem. Zmieszaj z ubitą śmietaną.
    3. Uformuj kulki tej samej wielkości i ułóż je na blasze (mogę zmieścić 375 na arkuszu). Każdą kulkę rozgniatamy widelcem, a następnie posypujemy cukrem.
    4. Piec w 375 na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub papierze pergaminowym przez
        – min (mniej, jeśli chcesz, żeby były bardziej ciągnące). Fajne. Jeść. Zaparz pyszną herbatę i ciesz się doznaniami smakowymi.