Najlepsze surowe ciasteczka z kawałkami czekolady

Najlepsze surowe ciasteczka z kawałkami czekolady

Składniki:

  • 1 szklanka mąki migdałowej
  • 3 łyżki śruty kakaowej
  • 1/4 szklanki nektaru kokosowego
  • 3/4 szklanki kokosa masło
  • 1 szklanka mąki z nerkowców
  • 1 łyżka zmielonych nasion lnu
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Instrukcja:

    1. W misce przesiej mąkę migdałową, mąkę z orzechów nerkowca, sól morską i mielone nasiona lnu.
    2. Dodaj pozostałe składniki oprócz śruty kakaowej i dobrze wymieszaj. Ugniataj ciasto na ciasteczka i rozbij palcami lub łyżką ewentualne grudki masła kokosowego.
    3. Dodaj śrutę kakaową i mieszaj, aż wszystko się dobrze wymiesza.Następnie ułóż ciasto na długim kawałku pergaminu. Za pomocą wałka rozwałkuj ciasto, aż osiągniesz pożądaną grubość ciastka. Za pomocą okrągłego foremka do ciastek lub wnętrza okrągłej miarki utwórz okrągły kształt. Delikatnie umieść każde ciasteczko na tacy do odwadniania lub wyłóż arkusz ciastek pergaminem i umieść je na nim.Opcja 1: Odwodnij ciasteczka na 105F. przez około godziny lub przez całą noc.Opcja 2: Jeśli umieścisz je na arkuszu ciastek, oznacza to, że będziesz je przechowywał w lodówce, aby uzyskać bardziej solidne ciastko. Bardzo lubię tę konsystencję i nie wymaga żadnego sprzętu poza lodówką. Po skończeniu można podawać je z mlekiem migdałowym słodzonym stewią.