Składniki:
Instrukcje:
- W zależności od tego, jak myślisz, jakie są twoje piersi z kurczaka, umieść je w plastikowej folii i funt, aż będzie cienki. Jeśli nie masz tłuczka do mięsa, użyj ciężkiego garnka z patelnią. Możesz je również filetować nożem. Zdobądź 3 talerze do ciasta lub pojemniki. Do jednego włożyć mąkę, do jednego roztrzepane jajka, do jednego bułkę tartą. Pierś z kurczaka panierować w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Kotlety smażyć na oleju roślinnym na średnim ogniu. Smażyć na złoty kolor.
- Rozsmaruj trochę marinara na dnie 13×9 naczynia do pieczenia.Ułóż warstwę kurczaka.
- Dodaj więcej marynaty. Użyj większości pierwszej kwarty.
- Ułóż warstwę serów. Powtórz warstwy.
- Ostatnią warstwę sera posyp natką pietruszki.
- Piec w nagrzanym 350 piekarniku pod przykryciem przez 35 minuty. odkryć i piec, aż wierzch się zarumieni!