Naleśnik Poblano „Enchiladas” inspirowany francuskim

Naleśnik Poblano „Enchiladas” inspirowany francuskim

Składniki:

  • 1 szklanka mąki uniwersalnej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Ziarna kukurydzy z 1 świeżej kukurydzy prażonej na kuchence lub grillu
  • 2 duże jajka
  • duża garść świeżej kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • 2/3 szklanki posiekanej zielonej papryki
  • 2zielona cebula
  • 1-2 jalapeño na żądane ciepło
  • sok z 1,5 limonki lub do smaku
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 pieczone poblano
  • 1 poblano chile, pieczone, obrane i puree
  • 2/3 szklanki posiekanej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka czerwonego chili w proszku
  • 1/2 szklanki siekanej czerwonej cebuli
  • 1/4 łyżeczki soli
  • sól do smaku
  • 1 łyżka przyprawy Taco Bell
  • 3/ 8 szklanki zimnej wody
  • 1 szklanka zwykłych, niesolonych i niesmakowanych orzechów nerkowca namoczonych w gorącej wodzie przez 15-15 min
  • 1,5 szklanki wody
  • Instrukcje:

    1. Naleśniki Poblano: Aby upiec poblano, umieść poblano na kuchence na wysokim ogniu.
    2. Pozwól mu siedzieć na chwilę 30 sekund i obracaj szczypcami, aż zostanie zwęglony ze wszystkich stron. Po zwęgleniu umieść go w misce i szczelnie przykryj, aby parował w środku. Odsłoń po kilku minutach i obierz skórę rękami.
    3. Pokrój na duże kawałki i wrzuć do blendera. Miksuj, aż powstanie gładka pasta. w dużej misce wymieszać mąkę i jajka. Stopniowo dodawać mleko i wodę i mieszać do połączenia.
    4. Dodać sól i oliwę z oliwek i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać poblano puree. Rozgrzej płaską patelnię i spryskaj niewielką ilością oleju. Po podgrzaniu dodaj 1/4 szklanki ciasta i obracaj patelnię dookoła lub za pomocą płaskiej łopatki, aby stała się cienka i miała okrągły kształt.
    5. Gotuj przez kilka minut. Odwróć i gotuj po drugiej stronie. Powtórz i ułóż je na folii aluminiowej.
    6. 30