Składniki:
Instrukcje:
- Naleśniki Poblano: Aby upiec poblano, umieść poblano na kuchence na wysokim ogniu.
- Pozwól mu siedzieć na chwilę 30 sekund i obracaj szczypcami, aż zostanie zwęglony ze wszystkich stron. Po zwęgleniu umieść go w misce i szczelnie przykryj, aby parował w środku. Odsłoń po kilku minutach i obierz skórę rękami.
- Pokrój na duże kawałki i wrzuć do blendera. Miksuj, aż powstanie gładka pasta. w dużej misce wymieszać mąkę i jajka. Stopniowo dodawać mleko i wodę i mieszać do połączenia.
- Dodać sól i oliwę z oliwek i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać poblano puree. Rozgrzej płaską patelnię i spryskaj niewielką ilością oleju. Po podgrzaniu dodaj 1/4 szklanki ciasta i obracaj patelnię dookoła lub za pomocą płaskiej łopatki, aby stała się cienka i miała okrągły kształt.
- Gotuj przez kilka minut. Odwróć i gotuj po drugiej stronie. Powtórz i ułóż je na folii aluminiowej.
30