Naleśniki z jagodami, czekoladą i kakao Superfood – bezglutenowe/paleo/wegańskie

Naleśniki z jagodami, czekoladą i kakao Superfood – bezglutenowe/paleo/wegańskie

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki migdałowej
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka mąki z tapioki/ maranta
  • 1 mleko orzechowe/konopne/kokosowe
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka pasta/ekstrakt z ziaren wanilii
  • szczypta himalajskiej soli morskiej
  • garść mrożonych jagód
  • garść ekologicznych śrutów kakaowych
  • garść grubo posiekanej ciemnej czekolady
  • Instrukcja:

    1. Połącz razem mąkę migdałową, kokosową, tapiokę/marotę, proszek do pieczenia, cukier i sól i dobrze wymieszaj wszystkie składniki przed dodaniem mleka i pasty/ekstraktu, upewniając się, że wszystkie składniki są ubijane razem, aby utworzyć gładkie ciasto.Odstaw na około 10-15 minut.
    2. Rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego w patelni/patelni i wlej niewielką ilość ciasta na środek patelni. Pozwól, aby ciasto wystarczająco się ugotowało przez kilka minut (krawędzie powinny zacząć brązowieć, a górna część ciasta powinna zacząć bulgotać) na jednym przed posypaniem kilkoma jagodami i odwróceniem naleśnika, aby ugotować z drugiej strony. ułóż na wierzchu i gotuj dokładnie przez kilka minut przed wyjęciem naleśnika i odstawieniem.Powtórz z pozostałym ciastem aż do końca.
    3. Zalej agawę, podziękuj i ciesz się!
    4. 15