Składniki:
Instrukcja:
- Połącz razem mąkę migdałową, kokosową, tapiokę/marotę, proszek do pieczenia, cukier i sól i dobrze wymieszaj wszystkie składniki przed dodaniem mleka i pasty/ekstraktu, upewniając się, że wszystkie składniki są ubijane razem, aby utworzyć gładkie ciasto.Odstaw na około 10-15 minut.
- Rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego w patelni/patelni i wlej niewielką ilość ciasta na środek patelni. Pozwól, aby ciasto wystarczająco się ugotowało przez kilka minut (krawędzie powinny zacząć brązowieć, a górna część ciasta powinna zacząć bulgotać) na jednym przed posypaniem kilkoma jagodami i odwróceniem naleśnika, aby ugotować z drugiej strony. ułóż na wierzchu i gotuj dokładnie przez kilka minut przed wyjęciem naleśnika i odstawieniem.Powtórz z pozostałym ciastem aż do końca.
- Zalej agawę, podziękuj i ciesz się!
15