Niemiecki klops Falscher Hase

Niemiecki klops Falscher Hase

Składniki:

  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon na gorąco
  • 2 jajka, dobrze- ubita
  • 1/2 funta Chuda mielona wieprzowina, łopatka
  • 1 funt Chuda mielona wołowina
  • 1 mała cebula, starta
  • 2 łyżeczki papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • do smaku soli
  • 3 łyżki zimnej wody
  • Instrukcja:

    1. Dokładnie wymieszać mielone mięso, cebulę , bułkę tartą, zimną wodę i jajka. Doprawić miksturę solą, papryką, musztardą i natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj składniki i uformuj bochenek.
    2. Ułóż bochenek na blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku około 45 minut. W czasie pieczenia mięsa stopniowo polej pieczeń gorącym bulionem wołowym i od czasu do czasu podlewaj.
    3. Podawać z niemieckimi knedlami.
    4. 45