Składniki:
Instrukcje:
- Zrób dzbanek kawy i ostudź.Pokonaj jajko żółtka z cukrem w misce na jasne, blade i „wstążki”. Następnie wymieszaj mascarpone.Ubij białka w innej misce bez tłuszczu.Delikatnie złóż białka jaj w trzech częściach do masy z mascarpone.Ułóż pojedynczą warstwę biszkoptów na dnie głębokiego naczynia do serwowania, upewniając się, że pasują ciasno razem na dole. Następnie posmaruj pachy równomiernie kawą (nie wstydź się, dobre dwa przejścia pędzelkiem powinny wystarczyć). Zrób ładną równomierną warstwę kremu z mascarpone i posyp/przykryj startą czekoladą.Trzymaj kolejne warstwy, aż wszystkie składniki się zużyją (powinieneś mieć 3 warstwy), wykończ warstwę kremu mascarpone/mieszankę jajeczną.Posyp kakao, zawiń w folię i schłodź w lodówce na około 3 godziny. Cieszyć się!!