Niskotłuszczowe Ciasto Jagodowo Cynamonowe

Niskotłuszczowe Ciasto Jagodowo Cynamonowe

Składniki:

  • 2 łyżki stołowe. olej kokosowy
  • ½ szklanki cukru kokosowego mniej 1 łyżeczka. (czasami używam tylko 1/4 szklanki, jeśli jagody są ładne i słodkie)
  • 1 ekologiczne jajko
  • 1 łyżka. świeżo starta skórka z cytryny
  • 1 szklanka mąki uniwersalnej GF
  • ½ łyżeczki. sól morska
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia bez aluminium
  • 1 szklanka ekologicznych mrożonych lub świeżych jagód
  • ¾ szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka czysty syrop klonowy
  • 1 łyżka. organiczny mielony cynamon GF
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 400 F
    2. Wymieszaj olej kokosowy, cukier kokosowy, jajko, skórkę z cytryny i mleko kokosowe
    3. Połącz mąkę, sól morska, proszek do pieczenia i jagody
    4. Dodaj suche składniki na mokro i mieszaj, aż jagody będą dobrze przykryte (nie mieszaj zbyt mocno)
    5. Wlej ciasto do 8 x 12 blachę wyłożoną pergaminem, skrop syropem klonowym i posyp cynamonem.
    6. Piecz do 12 minut o 400 F