Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wrzuć pieczarki do skropliny oliwy z oliwek i rozłóż na blasze do pieczenia. Włóż je do piekarnika na 20-30 minut, aż będą ładnie upieczone.
- W dużym garnku na wysokim poziomie wytop bekon i cebulę, aż bekon będzie ładnie chrupiący, a cebula będzie przezroczysta.
- Dodaj posypkę czerwoną papryką i czosnkiem, a następnie wołowinę i kiełbasę, rozbijając dużą łopatką. Zdecydowałem się nie rozbijać mojego zbyt mocno, ponieważ lubiłem większe kawałki mięsa. Obróć i obtocz mięso cebulą i boczkiem, aż się zrumieni, ale nie upieczone. Gdy mięso zacznie się zarumieniać, dodaj wino, ja lubię gotować wino i bulgotać przez około minutę, aby trochę wyparowało. Następnie dodaj soczewicę, marchew, bulion wołowy, wodę i skórkę parmigiano. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minuty (mieszanie co minuty). Na koniec dodaj pieczarki, boćwinę, szpinak i rukolę. Zamieszaj i przygotuj się do delektowania się!
- Ja lubię podawać z odrobiną startego parmigiano i odrobiną świeżej posiekanej pietruszki.
400