15 uncja pokrojonych w kostkę pomidorów (w tym płyn)
15 uncji puszki czerwonej fasoli (odsączonej na bazie cieczy)
15 uncji puszki fasoli pinto (odsączonej na bazie cieczy)
8 uncji sos pomidorowy z puszki
1/2 średniej białej cebuli, pokrojonej w kostkę
4 oz. puszka pokrojona w kostkę zielona papryczka chili (z płynem)
2 łyżki posiekanego selera
2 łyżki chili w proszku
1/2 łyżki mielonego kminku
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
1 szklanka wody
Instrukcja:
Zrumienić mieloną wołowinę na średnim ogniu, rozbijając na małe kawałki podczas gotowania.
Podczas gotowania dodaj sól i pieprz do smaku.
Ugotowane mięso zdjąć z ognia, odcedzić, aby usunąć tłuszcz (można dobrze wypłukać pod gorącą wodą, aby usunąć tłuszcz).
Przełożyć wołowinę do dużego garnka, lub holenderskim piekarniku i dodaj pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na średnim ogniu, doprowadzając do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj dalej 50-60 minut, mieszając od czasu do czasu.