Obfite Chili Z Fasolą

Obfite Chili Z Fasolą

Składniki:

  • 1 funt mielonej wołowiny
  • 15 uncja pokrojonych w kostkę pomidorów (w tym płyn)
  • 15 uncji puszki czerwonej fasoli (odsączonej na bazie cieczy)
  • 15 uncji puszki fasoli pinto (odsączonej na bazie cieczy)
  • 8 uncji sos pomidorowy z puszki
  • 1/2 średniej białej cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 4 oz. puszka pokrojona w kostkę zielona papryczka chili (z płynem)
  • 2 łyżki posiekanego selera
  • 2 łyżki chili w proszku
  • 1/2 łyżki mielonego kminku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1 szklanka wody
  • Instrukcja:

    1. Zrumienić mieloną wołowinę na średnim ogniu, rozbijając na małe kawałki podczas gotowania.
    2. Podczas gotowania dodaj sól i pieprz do smaku.
    3. Ugotowane mięso zdjąć z ognia, odcedzić, aby usunąć tłuszcz (można dobrze wypłukać pod gorącą wodą, aby usunąć tłuszcz).
    4. Przełożyć wołowinę do dużego garnka, lub holenderskim piekarniku i dodaj pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na średnim ogniu, doprowadzając do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj dalej 50-60 minut, mieszając od czasu do czasu.
    5. 60