Omlet z kaczym jajkiem z kawiorem i kwaśną śmietaną

Omlet z kaczym jajkiem z kawiorem i kwaśną śmietaną

Składniki:

  • Słoik 3/4 grama Arënkha MSC (patrz sekcja Informacje powyżej)
  • duża gałka masła
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 kacze jaja
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki wody
  • Instrukcje:

    1. Patelnia do omletów z podstawą cm (6″) .Zrób omlety pojedynczo.
    2. Wymieszaj 2 jajka w misce z połową wody, solą i pieprzem i lekko ubij.Rozpuść trochę masła na patelni na średnim ogniu.
    3. Dodaj jajka, gdy się spienia.Odstaw na kilka sekund, następnie przechyl patelnię i widelcem przeciągnij jajko od brzegów do środka tak, aby płynne jajko spłynęło do przestrzeni.Kontynuuj przez około 30 sekund, aż prawie całe jajko zniknie. Następnie rozwałkuj omlet jak sajgonki, przekładając go na ciepły talerz obiadowy. Za pomocą małego ostrego noża wykonaj nacięcie w środku omleta polać łyżką śmietany, polać połową Arnkha MSC, posypać odrobiną koperku i od razu podawać. drugi omlet w ten sam sposób.
    4. 30