Składniki:
Instrukcje:
- Umyj cukinię i pokrój ją na kawałki o wielkości nieco większej niż bajt, a cukinia skurczy się w trakcie gotowania. Obierz ziemniaki i pokrój na taką wielkość jak cukinia.
- Włóż ziemniaki do garnka i zalej wodą i dopraw solą. Woda powinna po prostu przykryć ziemniaki. Smaż ok. 20 minut.
- Weź dużą brytfannę, postaw na dużym ogniu i zalej oliwą.
- Dodaj cukinię i smaż przez około 5 minut na dużym ogniu. Nie obniżaj ognia, ale rzucaj przez cały czas. Na minutę przed upieczeniem cukinii dodać ugotowane ziemniaki, doprawić solą i pieprzem oraz dodać świeże zioła. Mieszaj smaż przez kolejną minutę i podawaj.
- Podawaj.
- WARTOŚCI ODŻYWCZE (1,4 do 1,6 PAL co odpowiada umiarkowanej aktywności w pracy biurowej)
- KOBIETA Kalorie 17% ZDS, Białko 11% ZDS, Tłuszcze 39% ZDS, cholesterol 0% ZDS, węglowodany 9% ZDS, cukier 6% ZDS
- MAN Kalorie 17% ZDS , białko 8% ZDS, tłuszcze 29% ZDS, cholesterol 0% ZDS, węglowodany 7% ZDS, cukier 5% ZDS.