Składniki:
Instrukcje:
- Wymieszaj wszystkie składniki salsy. Doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
- Przetrzyj steki ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Zmiksuj razem paprykę, kolendrę i pieprz i natrzyj steki.
- Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Smaż steki, aż się skarmelizują przez około dwie minuty z każdej strony, tak aby pozostały różowe w środku.
- Zdjąć steki z ognia. Doprawiamy solą z obu stron. Namiot luźno owinąć folią i odstawić na pięć minut, aby soki się rozprowadziły. Pokrój steki na cienkie plastry i ułóż na talerzu.
- Nałóż łyżkę na pomarańczową salsę i polej nadmiarem soków.
- Podawaj natychmiast.