Pasta z zielonego koziego sera

Pasta z zielonego koziego sera

Składniki:

  • 3/4 szklanki Edamame z łuskanej soi
  • 1 bagietka (wąski chlebek francuski) pokrojona w plastry i tosty
  • 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 1 ząbek Czosnek
  • 5 uncji kremowego sera koziego (Chevre)
  • 2 łyżki mleka
  • Instrukcje:

    1. Dodaj Edamame, kozi ser, czosnek, tymianek i mleko do robota kuchennego. Miksuj te składniki przez około 30 sekund, aż dobrze się zmieszają do kremowej konsystencji.
    2. Umieść w naczyniu do serwowania lub rozsmaruj bezpośrednio na opiekanych plasterkach bagietki.
    3. Udekoruj małą gałązką tymianku. Ta przystawka połączy się z chrupiącym, niedębowym Chardonnay.
    4. 30